SONY A6000 + 16-50 SİYAH AYNASIZ FOTOĞRAF MAKİNESİ KİT

5.763,97 TL
5.648,69 TL (%2,00 havale indirimi)
Marka
Stok Kodu
EHPRU356
Garanti Süresi
24 Ay
Fiyat
4.803,30 TL + KDV
Havale
5.648,69 TL (%2,00 havale indirimi)
ÜRÜNÜ PAYLAŞ:
GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
256bit SSL Sertifikası ile
Alışverişleriniz Güvende!
İADE & DEĞİŞİM
14 Gün Boyunca
İade & Değim Garantisi
ORJİNAL ÜRÜN
Ürünlerimiz %100 Resmi
Distrubütör garantisindedir.
AYNI GÜN TESLİMAT
Kuryeyle Sehir içi Aynı Gün
Adresinize Teslimat İmkanı

Sony A6000 Değiştirilebilir Objektifli Fotoğraf Makinesi

 

24,3 MP Exmor APS HD CMOS sensör ve BIONZ X motor

Hızlı Hibrit Otomatik Odaklama (aşama ve kontrast algılamalı)

Çok yönlü E adaptörlü değiştirilebilir objektif sistemi

Yaratıcı fotoğrafçılık için tam manuel kontrol

Wi-Fi ve NFC Tek dokunuş ile kolay paylaşım ve kontrol

 

 

OBJEKTİF UYUMLULUĞU - Sony E adaptörlü objektifler

SENSÖR TİPİ - APS-C tipi (23,5 x 15,6 mm), Exmor APS HD CMOS sensör

EFEKTIF PİKSEL - Yaklaşık 24,3 Megapiksel

İSO HASSASIYETİ - Fotoğraflar: ISO 100-25.600 eşdeğeri (1/3 EV kademe), AUTO (ISO 100-25.600, üst sınırla ve alt sınırla seçilebilir) Videolar: ISO 100-12.800 eşdeğeri (1/3 EV kademe)/AUTO (ISO 100-12.800 eşdeğeri, üst sınırla ve alt sınırla seçilebilir)

VİZÖR TİPİ - 1,0 cm (0,39 tipi) elektronik vizör (renkli)

PİL ÖMRÜ (CIPA, FOTOĞRAF) - Yaklaşık 310 çekim (Vizör)/Yaklaşık 360 çekim (LCD ekran)

EKRAN TİPİ - 7,5 cm (3,0 tipi) geniş tip TFT

  

Sony A6000 'in Tasarım ve Gövde Yapısı

Sony 'nin ergonomik ve dayanıklı bu aynasız makinesi, aynı zamanda küçüklüğü ve kullanışlılığı ile sahneye çıkıyor. Rahat taşınabilir, hafif-kompakt ve şık yapısıyla sıkça tercih edilmekte. sayesinde dikkat çeken bir makine. Uzun süredir DSLR kullanan fotoğrafseverleri gövde ve malzeme kalitesi ile oldukça tatmin edecek görünüyor. Metal siyah gövde kalite hissiyatını hissetmenize imkan veriyor. NEX-6 ve NEX-7 den biraz daha kalın ve ele oturan bir yapısı var. Tuşların yerleşiminde bir kaç değişiklik haricinde yerleşim benzerlik göstermekte. Gövdesi A5000 'den farklı olmayan modelin bayoneti Sony E-Mount olarak da kullanılabiliyor. E-mount tüm lensleri kullanabileceğiniz Sony A6000, sadece 344gram ağırlığı ile tüm seyahatlerinizde yanınızdan ayırmayacağınız en iyi yol arkadaşınız olacak.

Sony A6000 'in 24.3Megapiksel APS-C EXMOR APS HD CMOS Sensör Yapısı

Sony NEX6 ve NEX7 'de olduğu gibi A6000 modelinde de APS-C EXMOR APS HD CMOS sensör kullanmış. Düşük ışık koşullarında yüksek performans sağlayan sensörün 24.2megapiksel fotoğraf çekimi yapabilmesi, günümüz teknolojisine uygun oldukça hızlı, kaliteli ve yüksek çözünürlükte fotoğraf çekimine imkan tanıyor.  ISO başarımının da daha etkin piksel yerleşimi sayesinde yüksek olmasıyla açıklanabilir. A2 boyutundaki fotoğraf baskılarında bile etkili bir performans sergileyen A6000, ışığın yetersiz olduğu durumlarda da sensörünün ISO başarımı sayesinde oldukça iyi sonuçlar ortaya çıkarıyor. Yüksek ISO başarımını APS-C EXMOR APS HD CMOS görüntü işlemcisi ile sıkı bir ikili oluşturan sensörü, Sony A6000 'nin başarısını yadsınamaz bir hale getiriyor. 

 

Sony A6000 ve BIONZ X Görüntü İşlemcisi

Sony A6000 ve A5000 'de ilk defa kullandığı BIONZ X görüntü işlemcisi, seri çekime ve ISO performansına etkisi oldukça yüksek. Seri çekimde saniyede 11 kare ve 2.5 kare çekebilmekte. Crop sensörlü bir gövde için oldukça başarılı bir seri çekim hızına sahip A6000, video çekimlerindeki 60fps ve 24fps hızlara erişebilmesi sayesinde video çekimi ile kullanıcısını büyülüyor. Yüksek ISO 'da kumlanma giderme ve pozlama düzeltme seçenekleri ile mükemmel performans gösteren BIONZX görüntü işlemcisi sensörle birlikte düşünüldüğünde Sony A6000 'i vazgeçilmez bir aynasız makine yapıyor. 

Düşük Işıkta Yüksek ISO Performansı

Sony A6000, ISO konusunda da bir aynasız için oldukça iyi iş çıkarıyor. aşağıdaki örnek fotoğraf ve videolarda da görebileceğiniz üzere, A6000 'in ISO aralığı 100 ile başlayıp 12800 'e kadar çıkmakta. Fotoğraf ve ya video çekimi yaparken her değerde sorunsuz kaliteli sonuçlar veriyor. BIONZ X görüntü işlemcisi ile birlikte A6000 genişletilebilir ISO hassasiyeti sayesinde 100 - 25600 gibi ISO değerlerini de fotoğrafseverlerin kullanımına sunuyor. Ve böylece düşük ışıkta da flaş kullanmadan elde harika çekimler yapabilmenize imkan tanıyor. Yüksek ISO 'lardaki kumlanma giderme özelliği (NR) ile daha net fotoğraflar almayı garantilerken bu performansı hem fotoğraf hem videoda da göstermesi ne kadar kaliteli bir sunum yaptığının en büyük göstergesi. Artık mum ışığında bile oldukça aydınlık çekimler yapabilirsiniz.

Sony A6000 'in 3.0" Hareketli LCD Ekranı

Sony A6000, 3.0" yüksek çözünürlüklü LCD ekrana sahipken 0.5" boyutunda bir elektronik vizör ile hafifliğini taçlandırıyor. Görüntüyü gecikme olmadan hem LCD hem de vizörden görebileceğiniz gibi uygun ayarları yapabilmeniz için de yeterli bir alan imkanı tanıyor. Sony A6000 dönebilir LCD ekrana ve yüksek çözünürlüklü vizöre sahip bir SLR gövdeye sahip. 3.0" Xtra fine LCD ekrana sahip olan Sony A7s bu ekranı 45° aşağı, 90° yukarı çevirebilmenizi sağlıyor. 0.5" büyüklüğündeki XGA OLED elektronik vizör ile LCD ekrana yansıyan görüntüyü aynı şekilde aktarırken optik vizöre göre bir çok artıyı da kullanıcısına sunmayı başarıyor. İki milyon pikselden daha fazlasını sunan vizörü sayesinde %100 görüntünün yanı sıra gerçek kalite ve tonlara erişebiliyorsunuz.

25 Nokta Kontrast AF Sistemi ile Kararlı ve Hızlı Netleme

1200 nokta ölçüm sistemine sahip olan model doğru pozlama değerlerini her fotoğraf ve video çekimlerinizde size sunuyor. Clear image zoom, netleme konusunda hassas ayar yapmanızı kolaylaştırırken 2x yakınlaştırma sağlayarak görüntünün merkezini büyütür ve bu hassas ayara imkan tanır. Hızlı hibrid Af sistemi 0,06sn içerisinde hassas netlemeyi gerçekleştirebilen Sony A6000, 179 nokta algılamalı 25 nokta kontrast AF sistemine sahip modelin, saniyede 11 kare RAW+JPEG fotoğraf çektiğini düşünürsek tam kare sensörde mükemmel performans sergilediğini görebiliriz. 3.0" boyutunda hareketli LCD ekranı video çekimine uygun olarak tasarlanmışken çözünürlüğü de yaklaşık 921.6k piksele sahip. Tüm aynasızlarda olduğu gibi Sony A6000 'de de dijital bir vizör kullanılmış. Vizör oldukça kaliteli görüntü vermesinin dışında mükemmel bir hıza sahip. Görüntünün sensör üzerine düştükten sonra LCD ekranda ve vizörde görebildiğimiz canlı ön izleme ile bire bir performans sergilemesini sağlıyor. Bu da güçlü BIONZ X işlemcinin artıları olarak göze çarpıyor.

 

Sony A6000 ile Saniyede 11 fps

Sony, A6000 ile hız konusunda bayrağı eline almış durumda. Saniyede tam 11 kare fotoğraf almanız mümkün. Neredeyse pek çok DSLR 'in çekim hızının iki katı kadar. A5000 modelinden aynısı ve geliştirilmemiş gibi görünse de fotoğrafın işlenme sürecini gözeterek APS-C EXMOR APS HD CMOS işlemcisiyle birlikte performansından ödün vermeden 11 kare/sn çekebilen Sony A6000, hareketli sahnelerin çekiminde spor ve aksiyon fotoğrafçılığının yanı sıra ornito fotoğrafçılarının da yanından ayırmak istemediği bir aynasız gövde olarak karşımıza çıkıyor.

Sony A6000 ve Dahili Wi-Fi - NFC

Sony, Canon ile Nikon arasındaki yarışa dahil olabilmek adına DSLR 'de olan Wi-Fi özelliğini son aynasızına da eklemiş. İlk olarak A6000 modeli ile gelen ve kullanımı çok basit olan kablosuz bağlantı özelliği tablet ya da akıllı telefonlardan sadece bir uygulama sayesinde (Play Memories) kontrol imkanı sağlanırken manuel ayarların yapılması ve fotoğraf aktarımı konusunda da artı bir özelliği de fotoğrafçılara sunmuş. Özellikle stüdyo çekimlerinde fotoğrafların anında bilgisayar ekranında tam boyut ile kablosuz olarak görüntülenebilmesi muhteşem bir özellik olmuş. Wi-Fi ile fotoğraflarınızı hızlı bir şekilde sosyal medyaya da aktarmanız mümkün. Anlarınızı dilediğiniz her yerde yakınlarınızla paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda fotoğraflarınızı yazıcılara gönderip baskı da alabilirsiniz. Yine ayrıca NFC bağlantısı sayesinde fotoğraflarınızı akıllı cihazlara aktarmınız mümkün. Artık kabloları ve kart okuyucuları kenara atmanın vakti geldi. 

 

Sony A6000 'de Yaratıcı Filtreler

On iki farklı yaratıcı efekt filtresine sahip A6000 , fotoğraflarınıza mükemmel etkiler bırakıyor. Sony A6000 'nin yaratıcı filtrelerini kullanarak çekimlerde kendi tarzınızı konuşturabilir, fotoğraflarınıza ayırt edici bir görünüm ve his kazandırabilirsniz.. Farklı efektler arasından seçim yapıp her birine makine içinde ince ayar yapabilirsiniz. Tek bir görüntüye birden fazla yaratıcı filtre uygulayabilir, onlarca kombinasyon deneyebilirsiniz. Canlı ön izleme (Live View) modunda da bunları çekim öncesinde ve sonrasında görebiliyorsunuz. Siyah-beyaz, retro, yumuşak high key, oyuncak kamera, yüksek kontrast, yumuşak odaklama, oyuncak kamera efekti, minyatür efekti, zengin ton, hdr boyama, kismi renk, pop color, posterleştirme, ilistürasyon ve suluboya efektlerine sahip A6000 ile fotoğraflarınızda farklı bir deneyip yaşayıp, yaratıcılığınızı konuşturma şansına sahip oluyorsunuz.

Sony A6000 ve Dahili HDR Modu

Sony A6000, dahili HDR modu sayesinde bu tekniğe makineniz üzerinden yapmanız mümkün. Sony A6000 tarafından farklı pozlarla çekilen üç görüntü, sahnenin her yerindeki ayrıntılar korunarak, tek bir görüntüde birleştirilir. Dinamik aralıktaki genişletme derecesi ±3EV aralığına kadar manuel olarak ayarlanabilir ve ya makine tarafından otomatik olarak belirlenir. Ve dolayısıyla yüksek dinamik aralığa sahip fotoğraflar çekmeniz artık daha pratik.

 

Sony A600 ile Full HD Video Çekimi

Full Hd video kaydedebilen Sony A6000, saniyede 60fps ve 24fps isteğe bağlı ayarlanabilen video çekimine imkan tanıyor. Sony E Mount tüm objektiflerle tam uyum sağlayan Sony A6000 farklı adaptörler kullanarak A Mount objektifleri de kullanmanıza imkan sağlıyor. 

Sonuç

Şimdi de NEX serisini güncelleyen Sony, yeni A6000 modeli ile fotoğrafseverlerin ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Kullanıcılarını büyük ölçüde, özellikle hız konusunda tatmin ediyor. DSLR 'nin ağırlığından sıkılmış fakat onlarla yarışabilecek bir makine arayan fotoğrafseverler için biçilmiş kaftan. Son söz:" Fotoğraf çekiminde başarısı sayesinde tüm gözleri üstüne çeken bu küçük canavar şimdiden pek çok fotoğrafçının gönlünde taht kurmuş durumda."

   

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
SONY A6000 + 16-50 SİYAH AYNASIZ FOTOĞRAF MAKİNESİ KİT SONY A6000+16-50 KİT EHPRU356
SONY A6000 + 16-50 SİYAH AYNASIZ FOTOĞRAF MAKİNESİ KİT

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.