NIKON D7100 18-140 V.R KIT FOTO MAK

37.894,16 TL
35.999,45 TL (%5,00 havale indirimi)
Marka
Stok Kodu
FPWXACJK2
Hediyesi
8GB CLAS10KART+ÇANTA
Garanti Süresi
24 Ay
Fiyat
909,56 EUR + KDV
Havale
35.999,45 TL (%5,00 havale indirimi)
ÜRÜNÜ PAYLAŞ:
GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
256bit SSL Sertifikası ile
Alışverişleriniz Güvende!
İADE & DEĞİŞİM
14 Gün Boyunca
İade & Değim Garantisi
ORJİNAL ÜRÜN
Ürünlerimiz %100 Resmi
Distrubütör garantisindedir.
AYNI GÜN TESLİMAT
Kuryeyle Sehir içi Aynı Gün
Adresinize Teslimat İmkanı

 

Nikon D7100 DSLR Fotoğraf Makinesi İncelemesi ve Teknik Özellikleri

Son yıllarda yeteneklerini arttıran dijital slr fotoğraf makineleri, giderek daha da popüler olmaya başladı. Özellikle fiyatlarının ucuzlaması ve özelliklerin artması bu makineleri farklı alanlarda da (örneğin video) görmeye başlamamıza neden oldu. Dolayısıyla pazarın lideri olarak adlandırabileceğimiz Nikon da, orta sınıftaki temsilcisi D7000 'i elini güclendirmek adına güncelledi. Önceki versiyondan pek farkı yokmuş gibi görünse de D7100 yeni gövde yapısı, işlemcisi ile artan çözünürlük ve daha iyi ISO performansıyla birlikte ilgiyi üstüne çekmeyi başardı. 24megapiksellik çözünürlüğü ile orta sınıf DSLR modelleri arasında en üst seviyeye çıkan Nikon D7100, yeni EXPEED 3 görüntü işlemcisi ile daha iyi performans sunuyor. D7100, EXPEED 3 ile daha yüksek megapiksele sahip fotoğrafları hızlı şekilde işleme konusunda daha iyi performans sergiliyor.

Nikon D7100 'ün Tasarım ve Gövde Yapısı

Nikon, D7100 'de  magnezyum alaşım gövde kullanmayı tercih etmiş. Sağlam yapısı ve tuşların konumu ergonomikliğini destekleyerek görselliğiyle bir bütün oluşturan Nikon D7100, yeni nesil bir tarzı fotoğrafseverlere sunmuş. Dış görünüşü ve el tutuşu sağlamlık hissini kullanıcısına sağlarken, ağırlık konusunda da fotoğrafseverleri üzmeyecek seviyede tutmuş. Gövde küçük ve hafif bir yapıya sahip ve oldukça kullanışlı. Birçok kullanıcı için kavrama problemi yaşatmayacaktır. Lensiz ağırlığı 675gr olan Nikon D7100, stabilliğini videoda gösterirken, tutuşu sağlayan kauçuk yapısı da el terlemelerinde dahi elinizden kaymayı önlüyor. Nikon üst bilgi ekranı, büyük LCD, magnezyum gövde, tuş ergonomisi, vizör büyüklüğü ve ağırlığı ile fotoğraf severlerin yanından ayırmak istemeyeceği bir yapı ile kullanıcılarına sunmuş. Suya ve toza karşı dayanıklı olduğu söylenen D7100, ciddi anlamda bu övgüyü hakediyor. Yağmur altında ve rüzgarın toz kaldırdığı durumlarda çekim yapmak mümkün. Nikon D7100 'ün deklanşör sesi de oldukça düşük seviyede. D300s ile kıyaslarsak %50 daha az demek doğru olur. Özellikle vahşi yaşam, konser, kongre fotoğrafçılarının seveceği bir özellik. Düğmeler genel olarak alışılmış şekilde yerleştirilmiş. D7100 'de farklı olarak info (i) tuşu konmuş ki, bu tuş çekilen görüntüler üzerinde basit düzenlemeler yapma imkanı veriyor. Fn tuşuna yine ilk defa bu gövdede kullanılırken, 1.3x krop çarpanlı mod ile normal DX mod arasında seçim yapma özelliği atanmış. Oldukça hızlı ve kullanışlı görünmekte. Gövdenin sol üstünde bulunan program seçme çarkı amatörler için bir çok seçenek sunuyor ama ileri düzey kullanıcılar daha ziyade A, S, M modlarını kullanacaklardır. Bu durumda tekerleğin kazara dönmemesi için Canon 'da olduğu gibi üzerine bir düğme eklenmiş. Tekerleği çevirmek için o düğmeye basmak gerekiyor. Çok faydalı bir çözüm olarak görünmekte zira çekim anında farkında olmadan çekim modunun değişmesi çok kötü bir durum.

Nikon D7100 ve Wi-Fi - GPS

Nikon D7100 modeline eğer isterseniz harici olarak satın alabileceğiniz, Wu-1A Wireless Mobile Adaptör sayesinde kablosuz veri aktarımı yapabilirsiniz. Bu yardımcı ürün ile sadece bir uygulama sayesinde (Wireless Mobil Utility) akıllı telefon ve tabletlerinize fotoğraf aktarabilirken, makinenizi kontrol edip manuel ayarların yapılması ve fotoğraf aktarımı konusunda da artı bir özelliği fotoğrafçılarla buluşturmuş. Bunun haricinde selfie çekimler için de kendinizi görerek çekim yapabiliyorsunuz. Fotoğraflarınızı hızlı bir şekilde sosyal medyaya aktarmanıza kolaylık sağlıyor. Anlarınızı dilediğiniz her yerde yakınlarınızla paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda fotoğraflarınızı yazıcılara gönderip baskı da alabilirsiniz. 15m mesafeye kadar makinenizin tetiklenmesini de sağlayabilirsiniz.

Nikon D7100 'ün 24.1 Megapiksel DX-Format CMOS Sensör Yapısı

Nikon D7100 'de 24.1megapiksel CMOS sensör kullanmış. Büyük boyutta alınacak baskılar için mükemmel performans sergileyen 24.1megapiksel, crop yapılsa dahi görüntü kalitesinden asla ödün vermiyor. Üründe özellikle vahşi doğada hayvan (örneğin kuş) fotoğraflayanların ilgisini çeken 1.3X crop modu bulunuyor. Bu özelliği aktif edince normalde 1.5X olan fokal çarpan 2X 'e çıkıyor. Dolayısıyla 105mm bir objektifi 210mm olarak kullanabilme imkanı sunuyor. Böyle bir kullanım normalde çok pahalı olan uzun odaklı objektifler yerine daha kısa odaklı objektiflerle neredeyse aynı sonuçları almayı sağlıyor. Üst sınıf DSLR 'lerden D4 ile aynı işlemciye sahip Nikon D7100 yüksek performansı ile kullanıcısını tatmin etmeyi başarıyor. Büyük boy baskı alacaklar için çok iyi bir seçenek olan yüksek megapiksel, üst sınıf özellikte olduğunun ipuçlarını bizlere veriyor.

 

Nikon D7100 ve EXPEED 3 Görüntü İşlemcisi

Nikon D7100 ile birlikte 24megapiksel CMOS sensör kullanmış. Büyük boyutta alınacak baskılar için mükemmel performans sergileyen 24megapiksel, crop yapılsa dahil görüntü kalitesinden ödün vermiyor. Dx formatta yer alan D7100 kendinden bir önceki model olan D7000 'den fazla olan megapiksel yükünü, fotoğraf yazma performansını düşürmemek amacıyla EXPEED 3 görüntü işlemcisi kullanmayı uygun bulmuş. Üst sınıf DSLR 'lerden D4 ile aynı işlemciye sahip Nikon D7100 yüksek performansı ile kullanıcısını şaşırtmayı başarıyor.

Düşük Işıkta Yüksek ISO Performansı

Nikon D7100, ISO konusunda da oldukça iyi iş çıkarıyor. D7100 'nin ISO aralığı 100 ile başlayıp 6400 'e kadar çıkmakta. Fotoğraf ve ya video çekimi yaparken her değerde sorunsuz kaliteli sonuçlar veriyor. Expeed 3 görüntü işlemci ile birlikte Nikon D7100 genişletilebilir ISO hassasiyeti sayesinde 12800 - 25600 gibi ISO değerlerini de fotoğrafseverlerin kullanımına sunuyor. Ve böylece düşük ışıkta da flaş kullanmadan elde harika çekimler yapabilmenize imkan tanıyor. Yüksek ISO 'lardaki kumlanma giderme özelliği ile daha net fotoğraflar almayı garantilerken bu performansı hem fotoğraf hem videoda da göstermesi ne kadar kaliteli bir sunum yaptığının en büyük göstergesi. 

Nikon D7100 'ün 3.2" LCD Ekranı

Nikon D7100 ile LCD ekran konusunda geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları geride bırakmış durumda. 3.2" 1229k çözünürlük LCD ekrana sahip Nikon D7100, rakipleri arasında en iyi çözünürlüğe ve en büyük ekrana sahip model olma konumunu şimdilik koruyor. Çektiğiniz fotoğrafı kayıpsız olarak izleyebileceğiniz LCD ekran sayesinde görüntülerinizde renk ve keskinlik konusunda da üst seviyeye taşıyor. Özellikle video çekimlerinde yardımcınız olacak olan ekranı, fotoğraf çekimlerinde de detay almak için fotoğraf büyütme tuşuna basmanız yeterli olacaktır. 1229k nokta çözünürlüğü ise fotoğrafı canlı ön izlemedeyken ve ya video çekerken büyük avantaj sağlıyor. Canlı öz izlemede netleme yapabilme, af noktası seçebilmek de mümkün.

15 'i Cross Type, 51 Nokta AF Sistemi ile Kararlı ve Hızlı Netleme

Nikon D7100 15 'i çapraz tip, 51 AF noktası ile hareketli sahnelerin çekiminde kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Çerçevenin geniş bir bölümünü kapsayan yeni üstün Multi-CAM 3500DX otofokus sensör modülünü kullanmış. Düşük ışık koşullarında da netleme konusunda sıkıntı yaşatmayan otofokus sistemi, uzun pozlamalarınızda, konser ve kongre çekimlerinizde de sizin en büyük yardımcınız olacak. Özellikle spor, kuş, makro fotoğrafçılıkta ön plana çıkan AF sistemi portre ve benzeri çekimlerinizde de istediğiniz bölge üzerinde AF imkanı sağlıyor. Fotoğraflarınızda fokusa bağlı netsizliğin önüne geçmek isteyen Nikon; D7100 ile AF sistemini bir üst sınıfa taşımış durumda.

Nikon D7100 ile Saniyede 6 fps

Nikon D7100 ile saniyede 6 kare fotoğraf almanız mümkün. D7000 modeliyle aynı ve geliştirilmemiş gibi görünse de D7000 'den %35 civarında daha büyük çözünürlükteki fotoğrafın işlenme sürecini gözeterek EXPEED3 işlemcisiyle birlikte performansından ödün vermeden 6 kare/sn çekebilen Nikon D7100, hareketli sahnelerin çekiminde spor ve aksiyon fotoğrafçılığının yanısıra ornito fotoğrafçılarının da yanından ayırmak istemediği bir gövde olarak karşımıza çıkıyor.

Nikon D7100 ve Dahili HDR Modu

Nikon D7100, dahili HDR modu sayesinde bu tekniğe makineniz üzerinden yapmanız mümkün. Nikon D7100 tarafından farklı pozlarla çekilen üç görüntü, sahnenin her yerindeki ayrıntılar korunarak, tek bir görüntüde birleştirilir. Dinamik aralıktaki genişletme derecesi ±3EV aralığına kadar manuel olarak ayarlanabilir ve ya makine tarafından otomatik olarak belirlenir. Ve dolayısıyla yüksek dinamik aralığa sahip fotoğraflar çekmeniz artık daha pratik.

Nikon D7100 'ün Active D-Lighting Özelliği

Nikon 'un Active D-Lighting özelliği, fotoğrafta gölgeli ve vurgulu alanların işlenmesi oldukça etkili çalışan bir sistem olarak Nikon D7100 'de kullanılmış. Nikon; Auto, Extra high, High, Normal, Low and Off  sekmeleri bulunan bu sistem ile daha kaliteli fotoğraflar almanızı mümkün kılmış.

Nikon 7100D ile Full HD Video Çekimi

Nikon D7100 ile 1080p çözünürlükte videolar çekebilirken 1080p 'de 60fps, 720p 'de ise 50fps çekim yapmanıza imkan tanıyor. Böylece gözün algıladığı 24fps hızın üzerine çıkmış oluyor. Ayrıca slow motion görüntüler yakalamaya da imkan tanırken etkili bir görüntü performansını çekimlerinizde görmenizi sağlıyor. Ve video için önemli bir ihtiyaç olan kulaklık çıkışı üründe standart olarak bulunuyor. Bu sayede video kayıt ederken ses seviyesini dinleyerek hareket edebiliyorsunuz. Mikrofon girişi de bulunan fotoğraf makinesini röportaj, belgesel ya da dizi çekimlerinde de kullanabilirsiniz. Fotoğraftaki performansı gibi videoda da yüksek performans sergileyen Nikon D7100 düşük ışık koşullarında ISO performansıyla birlikte net ve kaliteli videolar almanızı kolaylaştırıyor. Sensör kalitesi ve D-Lighting ile birlikte renk konusunda da kullanıcısını büyük oranda renk düzenlemelerinden kurtaran Nikon D7100 başarılı renk kalitesi ve gölge ve vurgulardaki performansıyla diğer DSLR’lerin önüne geçmeyi başarıyor. Düşük kumlanma kalitesini videoya da yansıtan Nikon D7100 Full HD ve HD formatta 29dk 59sn aralıksız çekim yapabiliyor. Sinema kalitesinde video çekebilen Nikon D7100 sadece fotoğraf makinesi olmak yerine profesyonel bir video kamera özelliği de sunuyor.

Kamera Tipi Tek lensli refleks fotoğraf makinesi
Etkin Piksel (Megapiksel) 24.1 milyon
Görüntü Algılayıcı 23.5 x 15.6 mm CMOS sensör
Görüntü Boyutu(piksel) DX (24 x 16) görüntü alanı 6000 x 4000 (L), 4494 x 3000 (M), 2992 x 2000 (S) 1.3x (18 x 12) görüntü alanı 4800 x 3200 (L), 3600 x 2400 (M), 2400 x 1600 (S) Live view film'de DX (24 x 16) görüntü alanı çekilen fotoğraflar 6000 x 3368 (L), 4494 x 2528 (M), 2992 x 1860 (S) Live view film'de görüntü alanı 1.3x (18 x 12) ile çekilen fotoğraflar 4800 x 2696 (L), 3600 x 2024 (M), 2400 x 1344 (S)
Depolama Sistemi NEF (RAW): 12 veya 14 bit, kayıpsız sıkıştırma veya sıkıştırma JPEG: JPEG-uyumlu iyi (yaklaşık 1 : 4), normal (approx. 1 : 8), veya basit (approx. 1 : 16) sıkıştırma (boyut önceliği); Optimum kalitede sıkıştırma NEF (RAW) + JPEG: Tek fotoğraf NEF (RAW) ve JPEG formatlarında kaydedilir
Depolama Birimi SD (Secure Digital), UHS-I uyumlu SDHC ve SDXC hafıza kartları
Beyaz Ayarı Otomatik (2 tip), ampul ışığı, fluorescent (7 tip),doğrudan gün ışğı, flaş, bulutlu, gölge, önceden ayarlı manuel (6 değere kadar depolanır, live view modunda noktasal beyaz ayarı ölçümü yapılabilir), renk sıcaklığı seçimi (2500 K-10000 K), tümü ince ayar
LCD Monitör 8-cm/3.2-in.,yaklaşık 1229k-nokta (VGA;640x4x480=1,228,800 nokta) 170 ° görüş açısı ile TFT monitör, yaklaşık 100% çerçeve kaplama ve parlaklık ayarı
Arayüz Yüksek hızlı USB
Vizör Tipi Göz seviyesinde pentaprizma tek lensli refleks vizör
Vizör Yaklaşık 100% yatay ve 100% dikey
Bakış Noktası 19.5 mm (-1.0 m-1; vizör göz merceği yüzeyinin merkezinden)
Odalama Ekranı AF alan kademeleri ile B Tipi Parlak Görüşlü Mat Mark VIII Ekran (ızgaralar görüntülenebilir)
Pozlama Ölçüm Sistemi Matrix: 3D renkli matrix ölçüm II (tip G ve D lensler); renkli matrix ölçüm II (diper CPU lensler); Eğer kullanıcı lens bilgilerini sağlarsa CPU olmayan lenslerle renkli matrix ölçüm Merkez ağırlıklı: çerçeve merkezinde yer alan 8mm dairede 75% ağırlık. Dairenin çapı 6,10, veya 13 mm olarak değişebilir, veya ağırlık tüm çerçevenin ortalamasına dayalı olabilir CPU olmayan lensler 12mm daire kullanır) Nokta: Ölçüler 3.5 mm daire (çerçevenin yaklaşık 2.5% ) seçilen odak noktası üzerinde merkezlenir (CPU olmayan lens kullanıldığında merkez odak noktasıdır)
Pozlama Ölçüm Aralığı Matris veya merkez ağırlıklı ölçüm: 0-20 EV Nokta ölçüm: 2-20 EV
Pozlama Kontrolü Otomatik modlar (otomatik, otomatik(flaş kapalı)); esnek program ile programlanmış otomatik (P); enstantene öncelikli otomatik (S); diyafram öncelikli otomatik (A); manuel (M); sahne modları (portre, manzara, çocuk, spor, yakın çekim,, gece portre, gece manzara, parti/iç mekan, plaj/kar, gün batımı, alacakaranlık/şafak, evcil hayvan portresi, mum ışığı, çiçek, sonbahar renkleri, yemek); özel efekt modları (gece görüşü; renk eskizi, minyatür etkisi, renk seçimi, silüet, fazla ışık, az ışık) U1(kullanıcı ayarları 1); U2 (kullanıcı ayarları 2)
Perde Elektronik kontrollü dikey hareketli perde obtratör
Flaş Kontrolü TTL: i-TTL flaş kontrolü 2016-pixel RGB sensör ile dahili flaş veSB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, veya SB-400 kullanılabilir; Matris ve merkez ağırlıklı ölçüm kullanan DSLR için i-TTL dengeli dolgu flaş; noktasal ölçüm ile DSLR için standart i-TTL flaş
Flaş Senkron Modu Otomatik, kırmızı göz telafisi ile otomatik, otomatik yavaş senk., kırmızı göz telafisi ile otomatik yavaş senk, dolgu flaş, kırmızı göz azaltma, yavaş senk, kırmızı göz azaltma ile yavaş senk, arka perde ile yavaş senk, arka perde senk, kapalı, Otomatik FP Yüksek Hızlı Senk desteklenir
Self-Timer 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 - 9 pozlama aralıkları 0.5, 1, 2, or 3 s
Desteklenen Diller Arapça, Bengal dili, Çince (Geleneksel ve Basitleştirilmiş), Çekçe, Danimarkaca, İngilizce, Fince, Fransızca, Almanca, Yunanca, Hindi, Macarca, Endonezya dili, İtalyanca, Japonca, Korece, Norveççe,Lehçe, Farsça, Portekizce (Avrupa ve Brezilya), Romence, Rusça, İspanyolca, İsveç dili, Tamil,Telugu, Thai, Türkçe, Ukraynaca, Vietnamca
Güç Gereksinimi Bir adet şarj edilebilir Li-ion EN-EL15 pil
Tripot Bağlantısı 1/4 in. (ISO 1222)
Boyutları Yaklaşık 135.5 x 106.5 x 76 mm (5.3 x 4.2 x 3.0 in.)
Ağırlık (Pil, hafıza kartı ve gövde kılıfı olmadan) Yaklaşık 675 g (1 lb 7.8 oz, sadece makine gövdesi)
Ağırlık (pil ve hafıza kartı ile birlikte) Gövde kapağı olmadan pil ve hafıza kartı le birlikte yaklaşık 765 g (1 lb 11.0 oz)
Dahili Aksesuarlar EN-EL15 şarj edilebilir Li-ion pil (kapağı ile), MH-25 pil şarj 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
NIKON D7100 18-140 V.R KIT FOTO MAK Nikon D7100 Türkiye Distrübitörü Yetkili Satıcısı FPWXACJK2
NIKON D7100 18-140 V.R  KIT FOTO MAK

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.